Foutmelding

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/adpbk/domains/pijnbijkanker.nl/private_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/adpbk/domains/pijnbijkanker.nl/private_html/includes/common.inc).

Behandelopties

Voorlichting, heldere communicatie en continuïteit van zorg dragen in belangrijke mate bij aan het effect van de behandeling. Waar mogelijk dienen de naaste familieleden en/of vrienden bij de voorlichting betrokken te worden. Het is aangetoond dat voorlichting en educatie van patiënten leidt tot een verbetering van hun kennis en attitude. Bevordering van (gevoelens van) autonomie en controle bij patiënten met kanker en hun naasten draagt bij aan het welslagen van de behandeling. De inzet van ondersteunende zorg door verpleegkundigen en paramedische disciplines vraagt eveneens gerichte aandacht. De huisarts en wijkverpleegkundigen vervullen hierbij een essentiële en aanvullende rol. Persoonlijke beschikbaarheid en aandacht van hulpverleners zijn de belangrijkste kenmerken van goede zorg.

De behandeling van de pijn is afhankelijk van de oorzaak, de hevigheid (intensiteit) en het type pijn (nociceptieve en/of neuropathische pijn). Bij 30 tot 40% van de patiënten met kanker is de pijn gedeeltelijk of geheel neuropathisch van aard.

Behandelaar.PijnBijKanker.nl ©2012    -    info@pijnbijkanker.nl    -    colofon    -    disclaimer    -    privacy    -    online by: reloadmedia.com

Stichting Pain Research Delft    TEVA    Therabel