Foutmelding

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/adpbk/domains/pijnbijkanker.nl/private_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/adpbk/domains/pijnbijkanker.nl/private_html/includes/common.inc).

The Effectiveness of Repeat Celiac Plexus Neurolysis for Pancreatic Cancer: A Pilot Study.

Auteur: 
McGreevy K, Hurley RW, Erdek MA, Aner MM, Li S, Cohen SP.
Pain Pract. 2012 May 8. doi: 10.1111/j.1533-2500.2012.00557.x. [Epub ahead of print]
Datum van publicatie: 
dinsdag, mei 8, 2012

Een coeliacus blokkade (CB) is een effectieve, maar tijdelijke behandeling bij bovenbuikspijnen van o.a. pancreascarcinomen. De effectieve klinische duur is ongeveer 3 maanden. Als de pijn terugkeert kan de CB worden herhaald, maar de resultaten van een herhaling zijn niet goed vastgesteld. In deze studie is het succes en de duur vastgesteld van een herhalings coeliacusblokkade (hCB). Succes werd gedefinieerd als >50% pijnverlichting gedurende > 1 maand. In totaal zijn er 24 hCB's uitgevoerd. Het succespercentage daalde van 67% bij de 1e CB naar 29% bij de hCB. De gemiddelde duur daalde van 3,4 maanden (1e CB) naar 1,6 maanden (hCB). Conclusie: een herhaal CB verlicht minder vaak de pijn dan een 1e CB. De progressie van de ziekte lijkt een belangrijke factor te zijn. 

Behandelaar.PijnBijKanker.nl ©2012    -    info@pijnbijkanker.nl    -    colofon    -    disclaimer    -    privacy    -    online by: reloadmedia.com

Stichting Pain Research Delft    TEVA    Therabel